miércoles, 9 de marzo de 2011

"Neix un bebè, neixen uns pares". Taller de desenvolupament mental i emocional per gaudir la maternitat i la paternitat

El nostre bebè ja és aquí! I ara què?...
No és gens estrany trobar-nos ben perduts quan arribem a casa amb el nostre bebè. Sovint no sabem “com fer”  ni “com ser” pares, ens hem estat preparant per a una vida autònoma, per a ser grans professionals i persones competents però ningú ens ha preparat per a la maternitat ni per a la paternitat. 
La mare perd la seva vida social i es passa els dies immersa en un nou univers emocional, el món del nadó, on el temps sembla que segueix unes lleis diferents, on els ritmes s’alteren constantment, on ja només existeixen les necessitats del bebè... Però i jo? On soc? I les meves necessitats? Durant un temps no hi haurà espai ni temps per a la mare, serà una sola unitat emocional  amb el seu bebè i aquesta vivència no sempre serà fàcilment assumible. Sovint sentirà la frustració per no poder fer el que vulgui i podrà aparèixer una angoixa relacionada amb la pèrdua d’identitat que es produeix inevitablement amb la maternitat: ja no soc la que era, però qui soc ara?.
També el pare haurà de buscar el seu rol en la criança. Encara no puc creure que aquest bebè sigui fill meu! Rarament el vincle amb el fill es dona tan immediatament com amb la mare, el sentiment patern arriba poc a poc. No és estrany que en el primer període es senti desatès i exclòs, ara la mare és la reina i el bebè el seu rei. Ella ja només té ulls per aquest petit intrús, i jo què hi pinto? Qui soc per ella? On queda la nostra vida sexual? Passat un temps caldrà reconquistar la vida de parella. Però i les famoses hormones, quan deixaran de trastornar a la meva dona? És que ja mai tornarà a ser la d’abans? Caldrà una gran dosi d’amor per no prendre’s de forma personal la irritació i les expressions negatives de la dona. Sens dubte també la paternitat és una gran oportunitat de creixement personal.
Al taller us donarem la informació i els coneixements que us ajudaran a comprendre profundament al vostre bebè i que us ajudaran a vincular-vos amb ell d’una forma segura i tranquil·la. Parlarem del que representa esdevenir pares, perquè entendre la maternitat i la paternitat és el que ens permet gaudir-la i créixer com a persones.

Temari de les sessions:
1-  LA PLACENTA EMOCIONAL
Les necessitats del bebè. Com responem a aquestes necessitats? La importància del pare per assegurar la nutrició emocional del bebè i per protegir el vincle primari. El món emocional del bebè i la necessitat de seguretat. La importància del desenvolupament d'un aferrament (apego) segur.
2-  EL VINCLE MARE-BEBÈ
La importància de l’amor maternal en el desenvolupament neuronal del bebè. La fusió emocional i el bebè com a mirall de les nostres emocions. Ens coneixerem a nosaltres observant al nostre bebè.
3-  EL NAIXEMENT D’UNA MARE
La importància de la pròpia història infantil. El canvi de filla a mare i la creació d’una nova identitat. Desidealització de la maternitat.
4-  EL NAIXEMENT D’UN PARE
El canvi d’home a pare. La paternitat, un procés mental. Les funcions bàsiques del pare i el seu paper de socialització. La reconquesta de la vida de parella i la creació d’una nova família.


Consultar horaris.
Preu del taller: 120 euros per parella.
Per a més informació truca al 649 458 700 o envia un mail a carolinadiazcollados@gmail.com.

No hay comentarios:

Publicar un comentario